Vesti

M. Marfi: Prevazići etničke linije je zajednički interes svih na Kosovu

Povodom desetogodišnjice rada USAID na Kosovu, zamenik šefa misije SAD Majkl Marfi i direktorka misije USAID Patriša Rejder, posetili su danas Gračanicu, Dobrotin i Preoce. Obilazak sela na centralnom Kosovu u kojima USAID sprovodi različite projekte završili su posetom KIM radiju u Čaglavici. Zamenik šefa misije SAD Majkl Marfi u izjavi za KIM radio danas je kazao da bi zajednički interes svih na Kosovu trebala biti budućnost koja prelazi etničke linije. "Puno stvari me je iznenadilo. Svi oni sa kojima sam razgovarao fokusirani su na probleme u svakodnevnom životu, kakva će biti njihova budućnost i to je zajedničko svim ljudima ovde. To isto govore i Srbi i Albanci. Tako da je njihov zajednički interes ono što prelazi te etničke linije i to je nešto na šta bi svi ljudi trebalo da budu fokusirani, zbog čega bi trebalo svakako i da izađu na lokalne izbore", kazao je Marfi. Govoreći o projektima USAID on je kazao da su to primeri izuzetnog partnerstva između Vlade SAD i svih građana Kosova. "To je svedočanstvo onoga što možemo da činimo kada radimo zajedno i da izgradimo bolju budućnost za sve građane ove zemlje", kazao je Marfi. Marfi i Rejder su prisustvovali izložbi fotografija u Gračanici na kojoj su istaknuti projekti USAID u ovom mestu. Pored toga prisustvovali su i svečanosti otvaranja radova na izgradnji vodovodne mreže u Dobrotinu kod Lipljana, a obišli su i obdanište u Preocu.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018