Vesti

U pripremi još dva sporazuma Srbije i Euleksa

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović kaže da su pored sporazuma MUP Srbije - Euleks u pripremi još dva tehnička sporazuma koje zvanični Beograd treba da usaglasi i potpiše sa misijom EU na Kosovu. Ivanović za Kontakt Plus radio ističe da će se nakon policijskog sporazuma sa Euleksom na stolu naći i sporazum o carini i sudstvu. "Svari koje su bitne za svakodnevni život ljudi urediće se tako da naša država ima punu kontrolu na informacijama. Moramo voditi računa o tome da nam organizovani kriminal ne koristi vakum koji sada postoji, prema tom principu će biti napravljeni i kasnije potpisana sva tri sporazuma", kazao je Ivanović. Ivanović je naglasio da su sva tri sporazuma tehničke prirode i da nemaju nikakvu političku konotaciju, napomenuvši da dok ne bude potpisan policijski sporazum neće biti razgovora o druga dva. Prelazi na severu Kosova će biti obuhvaćeni sporazumom koji je u pripremi, a to je sporazum oko carine. "Mora se naći rešenje koje je prihvatljivo za Srbiju, jer u protivnom zvanični Beograd neće prihvatiti bilo kakvo rešenje", istakao je Ivanović.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018