Vesti

U petak otkrivanje spomenika žrtvama iz opštine Orahovac

Spomenik koji je posvećen kidnapovanim i stradalim Srbima u periodu od 1998-2000. godine u opštini Orahovac, biće svečano otkriven u petak u Velikoj Hoči. Kako je za KIM radio kazao član Organizacionog odbora Dejan Baljošević, odlučeno je da se svečanost obavi na dan kada pravoslavna crkva i vernici proslavljaju praznik Usekovanja glave svetog Jovana Krstitelja. “Želeli smo da odamo počast žrtvama našeg kraja. Očekuju se brojni gosti, a svakako događaju će prisustvovati i članovi porodica i rodbine kidnapovanih i stradalih”, rekao je Baljošević. On je kazao da će spomenik, koji se podiže u znak sećanja na 84 osobe, osveštati vladika raško - prizrenski Artemije. Između ostalih zvanica, očekuje se i dolazak Veljka Odalovića, člana Komisije za nestala lica. U Veliku Hoču će u četvrtak doći oko 80 gostiju iz Beograda, a njih će u svojim domovima ugostiti meštani ovog sela i susednog Orahovca.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018