Vesti

U Mitrovici protest zbog situacije u Brđanima

Srbi iz Kosovske Mitrovice poručili su sa današnjeg protesnog mitinga pod sloganom "Zašto ćutiš Srbijo" održanog u Kosovskoj Mitrovici da neće dozvoliti proterivanje Srba iz naselja Brđani. Jedan od predstavnika Srba iz ovog naselja Siniša Lazić apelovao je na predsednika Srbije, Borisa Tadića, da aktivira Ministarstvo za Kosovo i Metohiju kako bi se na terenu upoznali sa situacijom u ovom mitrovačkom naselju. On je narodnim poslanicima sa KiM poručio da se više angažuju i upoznaju svoje lidere sa situacijom u Pokrajini. "Od 1999. do danas mnogo je nametnutih rešenja išlo u pravcu Brđana, ali nismo podlegli pritisku. Zato vas molim da se nametnutim rešenjima suprotstavimo upravo ovakvim mirinim okupljanjima i na taj način ne dozvolimo da ostanemo bez svojih kuća", poručio je Lazić okupljenim Srbima. Prema njegovim rečima povratak raseljenih lica mora da bude jednak za sve, a ne samo u jednom pravcu. Predsednik izvršnog odbora SNV-a severnog KiM Momir Kasalović kazao je da se od predsednika Tadića očekuje i da ne dozvoli potpisivanje sporazuma između Euleksa i MUP-a Srbije. "Sporazum znači uspostavljanje klasične granice između uže Srbije i Kosova i Metohije", rekao je Kasalović.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017