Vesti

Marš KPS-a povodom desetogodišnjice postojanja

U Prištini je juče obeležena desetogodišnjica postojanja i rada Kosovske policijske službe. Portparol KPS-a za region Priština Arber Beka u izjavi za KIM radio kaže da je obeležavanje desetogodišnjice započelo svečanim defileom. “Radna jedinica KPS-a je svečani marš započela od glavnog štaba KPS-a. Marš je dalje nastavljen glavnom ulicom grada, a potom je proslava nastavljena na fudbalskom stadionu Prištine”, kazao je Beka. On dodaje da su proslavi prisustvovali uticajni ljudi političke scene Kosova kao i iz različitih misija na Kosovu. Na kraju proslave, prema njegovim rečima, održan je humanitarni koncert u čast poginulih kolega koji su stradali na dužnosti. Beka ističe da je za deset godina postojanja Kosovska policijska služba postepeno uspela da dovede policijsko rukovođenje na najviši nivo. “Dobili smo potrebnu zakonsku legislativu za normalno funkcionisanje, takođe imamo dobru saradnju sa Euleksom i sa građanima. Zajedno će mo ostvariti mirnu i bezbednu sredinu za sve građane koji žive na Kosovu”, kazao je Beka. On je precizirao da KPS ima preko sedam hiljada pripadnika, od kojih je svaki deseti Srbin.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018