Vesti

Marš KPS-a povodom desetogodišnjice postojanja

U Prištini je juče obeležena desetogodišnjica postojanja i rada Kosovske policijske službe. Portparol KPS-a za region Priština Arber Beka u izjavi za KIM radio kaže da je obeležavanje desetogodišnjice započelo svečanim defileom. “Radna jedinica KPS-a je svečani marš započela od glavnog štaba KPS-a. Marš je dalje nastavljen glavnom ulicom grada, a potom je proslava nastavljena na fudbalskom stadionu Prištine”, kazao je Beka. On dodaje da su proslavi prisustvovali uticajni ljudi političke scene Kosova kao i iz različitih misija na Kosovu. Na kraju proslave, prema njegovim rečima, održan je humanitarni koncert u čast poginulih kolega koji su stradali na dužnosti. Beka ističe da je za deset godina postojanja Kosovska policijska služba postepeno uspela da dovede policijsko rukovođenje na najviši nivo. “Dobili smo potrebnu zakonsku legislativu za normalno funkcionisanje, takođe imamo dobru saradnju sa Euleksom i sa građanima. Zajedno će mo ostvariti mirnu i bezbednu sredinu za sve građane koji žive na Kosovu”, kazao je Beka. On je precizirao da KPS ima preko sedam hiljada pripadnika, od kojih je svaki deseti Srbin.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017