Vesti

U pucnjavi kod Lipljana jedan mrtav

U pucnjavi kod sela Veliko Ribare kod Lipljana ubijena je jedna, a ranjeno devet osoba. Portparol KPS-a Arber Beka u izjavi za KIM radio je kazao, da je u pitanju obračun porodica Hoti i Durići koje su bile u svađi. „Incident se dogodio sinoć u 20 sati. Ukupno je ranjeno deset osoba, ali je jedna kasnije podlegla povredama“, kazao je Beka. Incident je počeo u kombiju, ali je vozač, pošto su stvari počele da izmiču kontroli zaustavio vozilo, pa se obračun porodica Hoti i Durići nastavio i na ulicama. Beka je kazao da je policija u pretresu njihovih kuća koji je izvršila nakon incidenta pronašla jedan pištolj i dosta municije. Pripadnici KPS-a su od jutros raspoređeni i u prištinskoj bolnici, jer se među ranjenima nalaze i navodni krivci za ovu tragediju. U vezi ovog incidenta uhapšene su tri osobe.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018