Vesti

Manastir Gračanica peti dan bez struje

Kompleks manastira Gračanice već pet dana je bez električne energije. Sekretar eparhije raško-prizrenske protojerej Radoslav Janković u izjavi za KIM radio je rekao da od srede, kada im je struja isključena koriste agregat. "Koristimo agregat koji povremeno uključujemo, jer imamo još malo goriva. Napravili smo raspored uključenja i isključenja agregata i toga se pridržavamo, jer ne znamo do kad će ovo trajati", kazao je otac Radoslav. On dodaje da je o ovom problemu obavešteno Ministarstvo za KiM i da od njih očekuje da im pomognu u rešavanju ovog problema. Otac Radoslav u izjavi za KIM radio objašnjava da plaćanje struje nije problem, već da su sporni ugovori koje KEK traži da potpišu. "Plaćanje nikada nije bio problem, naravno da ćemo plaćati struju koju potrošimo", kaže protojerej Radoslav. Po njemu su problem ugovori potpisivanjem kojih bi manastir priznao kosovsku nezavisnost. Kompleks manastira Gračanica bez struje je od srede 2. septembra. Pored crkve i manastirskog konaka komleks čine još i Episkopija - privremeno sedište eposkopa raško-prizrenskog, zgrada eparhijskog upravnog odbora i nekoliko stanova gde borave raseljena i socijalno ugrožena lica iz Prizrena i Prištine.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018