Vesti

KPS obeležava deceniju rada

Na Kosovu će sutra svečanim defileom u centru Prištine biti obeležen Dan KPS policije. Portparol KPS policije, Arber Beka, izjavio je KIM radiju da će desetogodišnjica osnivanja Kosovske policije biti obeležena maršom koji će početi ispred glavnog štaba KPS-a u Prištini, a koji će biti potom nastavljen glavnom ulicom ovog grada. On kaže da je sutrašnji dan važan za policiju Kosova, koja je tokom deset godina radila u korist svih građana. Ceremonija obeležavanja decenije od osnivaja KPS-a počeće u 16 i 30 sati u Prištini. KPS ima preko sedam hiljada pripadnika, od kojih je svaki deseti Srbin.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017