Vesti

Srednjoškolci sa Gore u sredu ponovo u školskim klupama

“Razlog jučerašnje zaplene autobusa od strane pripadnika KPS-a, koji prevozi goranske srednjoškolce na nastavu u isturenim odeljenjima na Gori, jeste taj što su pripadnici KPS-a mislili da je to komercijalni prevoz, a ne prevoz za učenike do škole”, kazao je u izjavi za TV Herc, direktor Ekonomsko-trgovinske škole Nedžmedin Destani. On je dodao da je postignut dogovor sa opštinskom upravom u Dragašu da do srede školska uprava pribavi potrebnu dokumentaciju za autobus. Destani je naveo da se očekuje da će se goranski srednjoškolci za pet dana ponovo naći u školskim klupama. Kosovska policija zaplenila je juče autobus firme „Ibarski Kolašin”, koji je srednjoškolce prevozio na nastavu u isturenim odeljenjima na Gori, a kao razlog je navedeno to što vozač nije imao svu potrebnu dokumentaciju za obavljenje prevoza na putevima u opštini Dragaš.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017