Vesti

Srednjoškolci sa Gore u sredu ponovo u školskim klupama

“Razlog jučerašnje zaplene autobusa od strane pripadnika KPS-a, koji prevozi goranske srednjoškolce na nastavu u isturenim odeljenjima na Gori, jeste taj što su pripadnici KPS-a mislili da je to komercijalni prevoz, a ne prevoz za učenike do škole”, kazao je u izjavi za TV Herc, direktor Ekonomsko-trgovinske škole Nedžmedin Destani. On je dodao da je postignut dogovor sa opštinskom upravom u Dragašu da do srede školska uprava pribavi potrebnu dokumentaciju za autobus. Destani je naveo da se očekuje da će se goranski srednjoškolci za pet dana ponovo naći u školskim klupama. Kosovska policija zaplenila je juče autobus firme „Ibarski Kolašin”, koji je srednjoškolce prevozio na nastavu u isturenim odeljenjima na Gori, a kao razlog je navedeno to što vozač nije imao svu potrebnu dokumentaciju za obavljenje prevoza na putevima u opštini Dragaš.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018