Vesti

Isključena struja i Manastiru Devič

Kosovska elektro korporacija isključila je struju Manastiru Devič, saznaje KIM radio. Igumanija manastira, mati Anastasija, izjavila je KIM radiju da je struja isključena u ponedeljak, samo dva dana nakon što su predstavnici KEK-a od sestrinstva manastira tražili ispunjavanje svih uslova. „Mi se sada snalazimo zahvaljući KFOR-u koji nam pomaže preko sopstvenih izvora a iz KEK-a nam je rečeno da im se javimo kada odlučimo da prihvatimo njihove uslove“, rekla je mati Anastasija. Manastir Devič nalazi se 5 kilometara južno od Srbice. Manastir je 1999. godine oskrnavljen a uništen i spaljen 17-og marta 2004. god. Samo nekoliko dana nakon martovskog pogroma počelo je raščišćavanje ruševina i monahinje su se vratile u Manastir. Pre dva dana struja je isključena i manastiru Gračanica a iz KEK-a je KIM radiju saopšteno da će struja biti uključena kada se potpišu ugovori i krene sa plaćanjem utrošene električne energije.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018