Vesti

Isključena struja i Manastiru Devič

Kosovska elektro korporacija isključila je struju Manastiru Devič, saznaje KIM radio. Igumanija manastira, mati Anastasija, izjavila je KIM radiju da je struja isključena u ponedeljak, samo dva dana nakon što su predstavnici KEK-a od sestrinstva manastira tražili ispunjavanje svih uslova. „Mi se sada snalazimo zahvaljući KFOR-u koji nam pomaže preko sopstvenih izvora a iz KEK-a nam je rečeno da im se javimo kada odlučimo da prihvatimo njihove uslove“, rekla je mati Anastasija. Manastir Devič nalazi se 5 kilometara južno od Srbice. Manastir je 1999. godine oskrnavljen a uništen i spaljen 17-og marta 2004. god. Samo nekoliko dana nakon martovskog pogroma počelo je raščišćavanje ruševina i monahinje su se vratile u Manastir. Pre dva dana struja je isključena i manastiru Gračanica a iz KEK-a je KIM radiju saopšteno da će struja biti uključena kada se potpišu ugovori i krene sa plaćanjem utrošene električne energije.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017