Vesti

KPS zaplenio autobus na Gori

Kosovska policija zaplenila je danas autobus firme „Ibarski Kolašin”, koji je goranske srednjoškolce prevozio na nastavu u isturenim odeljenjima na Gori, javlja Građanska inicijativa Goranaca. Predsednik ovog udruženja Mursalj Halili je za KIM radio potvrdio da goranski učenici danas nisu seli u školske klupe, jer je od strane KPS-a zaplenjen autobus koji ih je prevozio do mesta u kojima nastavu pohadjaju na srpskom jeziku. Kao razlog zaplene navodi se to, što vozač nije imao svu potrebnu dokumentaciju za obavljenje prevoza na putevima opštine Dragaš. “Vozaču je tom prilikom oduzeta sva dokumentacija i zaplenjen autobus uz obrazloženje da za nesmetano saobraćanje na putevima Gore mora da ima prijavljenu relaciju i saglasnost opstine Dragaš. Zbog toga se nastava u srednjoj školi nije odvijala, “ rekao je Halili. On očekuje da će se formalnost oko dobijanja saglasnosti za saobraćanje autobusa rešiti u toku dana, kako bi se ubuduće izbegli ovakvi problemi. Inače, Ministarstvo prosvete je za goranske učenike koji nastavu pohađaju po planu i programu Ministarstva prosvete Republike Srbije, za ovu školsku godinu obezbedilo besplatan prevoz do isturenih odeljenja na Gori.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017