Vesti

Dve eksplozije u Mikronaselju

Dve eksplozije su odjeknule sinoć delu Kosovske Mitrovice poznatom kao Mikronaselje, saznaje KIM radio. Portparol KPS-a za region Mitrovice Besim Hoti, KIM radiju je kazao da je dva sata pre eksplozija, koje su se dogodile sinoć oko 22 sata, došlo do gađanja kamenicama između dve grupe maloletnih Srba i Albanaca. “Najpre se dogodila tuča, koja je druga po redu za dva dana u istom delu grada. Oni su se razbežali nakon što se na mestu događaja pojavila policija, ” kazao je Hoti i dodao da u tuči niko nije povređen. Hoti je kazao da su policija i KFOR izašli i pretražili teren, ali do sada nisu mogli da utvrde tačno mesto eksplozije. “Pretražili smo celo naselje, razgovarali sa ljudima, ali i dalje ne znamo tačne lokacije. Verujemo da su bombe bačene negde na otvorenom i da nema ni materijalne štete, ” kazao je Hoti. Prema njegovim rečima KPS policija je nakon toga pojačala prisustvo u ovom delu Kosovske Mitrovice.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018