Vesti

Dve eksplozije u Mikronaselju

Dve eksplozije su odjeknule sinoć delu Kosovske Mitrovice poznatom kao Mikronaselje, saznaje KIM radio. Portparol KPS-a za region Mitrovice Besim Hoti, KIM radiju je kazao da je dva sata pre eksplozija, koje su se dogodile sinoć oko 22 sata, došlo do gađanja kamenicama između dve grupe maloletnih Srba i Albanaca. “Najpre se dogodila tuča, koja je druga po redu za dva dana u istom delu grada. Oni su se razbežali nakon što se na mestu događaja pojavila policija, ” kazao je Hoti i dodao da u tuči niko nije povređen. Hoti je kazao da su policija i KFOR izašli i pretražili teren, ali do sada nisu mogli da utvrde tačno mesto eksplozije. “Pretražili smo celo naselje, razgovarali sa ljudima, ali i dalje ne znamo tačne lokacije. Verujemo da su bombe bačene negde na otvorenom i da nema ni materijalne štete, ” kazao je Hoti. Prema njegovim rečima KPS policija je nakon toga pojačala prisustvo u ovom delu Kosovske Mitrovice.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017