Vesti

U tuči povređeno šestoro Srba

Šest srpskih mladića povređeno je sinoć u "Mikronaselju" u Kosovskoj Mitrovici u tuči sa Albancima, u blizini sportskog igrališta koje koriste pripadnici obe zajednice, saznaje KIM radio. Mladići su lakše povređeni i nakon ukazane lekarske pomoći u mitrovičkoj bolnici oni su pušteni kući. Portparol KPS policije u Kosovskoj Mitrovici, Besim Hoti, izjavio je KIM radiju da se incident u Mikronaselju dogodio sinoć oko 21 sat nakon zajedničke utakmice između Srba i Albanaca. On navodi da nije u pitanju etnički motivisan incident već da je razlog tuče Srba i Albanaca fudbalska utakmica. "KPS policija je izvršila uviđaj, saslušali smo nekoliko osoba u vezi sa incidentom i slučaj će sigurno biti poslat sudiji za prekršaje. Ali utvrdili smo da je razlog tuče fudbalska utakmica, " rekao je Hoti KIM radiju. On je kazao da među Albancima nema povređenih. Mikronaselje je jedno od tri mešovita kvarta u severnom delu Kosovske Mitrovice, a sinoćni incident je jedan od retkih u poslednje vreme u tom naselju.



Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018