Vesti

Na Gori nastava u privatnim kućama

Nova školska godina jutros je počela i za oko 1. 300 Goranaca koji nastavu pohađaju po planu i programu srpskog Ministarstva prosvete. Koordinator opštine Gora Alija Abdija, rekao je KIM radiju da je nastava počela u isturenim odeljenjima po privatnim kućama u susednim selima, jer još nije omogućen povratak učenika i nastavnika u jednu srednju i dve osnovne škole na Gori. "O ovom problemu razgovaramo sa predstavnicima Ministarstva prosvete Kosova, i ja očekujem što skoriji povratak učenika i nastavnika u matične škole, " rekao je Abdija. On napominje da je za goranske učenike, koji nastavu pohađaju po planu i programu Republike Srbije, od strane Ministarstva prosvete ove godine obezbeđen besplatan prevoz do isturenih odeljenja.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018