Vesti

Na Gori nastava u privatnim kućama

Nova školska godina jutros je počela i za oko 1. 300 Goranaca koji nastavu pohađaju po planu i programu srpskog Ministarstva prosvete. Koordinator opštine Gora Alija Abdija, rekao je KIM radiju da je nastava počela u isturenim odeljenjima po privatnim kućama u susednim selima, jer još nije omogućen povratak učenika i nastavnika u jednu srednju i dve osnovne škole na Gori. "O ovom problemu razgovaramo sa predstavnicima Ministarstva prosvete Kosova, i ja očekujem što skoriji povratak učenika i nastavnika u matične škole, " rekao je Abdija. On napominje da je za goranske učenike, koji nastavu pohađaju po planu i programu Republike Srbije, od strane Ministarstva prosvete ove godine obezbeđen besplatan prevoz do isturenih odeljenja.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017