Vesti

KPS: Uhapšen Srbin osumnjičen za ratne zločine

Istražna jedinica KPS-a je juče oko 18 časova u blizini Prizrena uhapsila G. Vučkovića pod sumnjom da je počinio ratne zločine. U izjavi za KIM radio portparol KPS-a Alber Beka je precizirao da je Vučković uhapšen zbog drugog krivičnog dela, nakon čega su istražitelji utvrdili da postoji mogućnost da ima veze i sa ratnim zločinima počinjenim tokom rata na Kosovu. “Policija je najpre dobila informaciju da je Vučković pretio drugom licu, zbog čega je i priveden, nakon toga utvrđena je moguća veza sa ratnim zločinima, zbog čega mu je i određen pritvor u trajanju od 48 sati. ” Beka je dodao da policija trenutno pribavlja iskaze svedoka nakon čega će se odlučiti kakva će biti dalja procedura u vezi ovog slučaja, kao i to da li će Vučkoviću biti određen duži pritvor ili će biti oslobođen. Prema njegovim rečima o ovom slučaju informisano je tužilaštvo EULEX-a i Specijalno tužilaštvo u Prištini.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018