Vesti

U Orlatu napadnut đakon Stevo Mitrić

Eparhija raško-prizrenska SPC saopštila je da je jedan Albanac napao juče đakona Steva Mitrića, služitelja hrama svetog Dimitrija, koji je juče iz K. Mitrovice krenuo u Veliku Hoču u posetu porodici. Đakon Stevo Mitrić, u izjavi Kontakt plus radiju, kaže da ga je sivi automobile marke “Audi” italijanskih registarskih tablica, u kome su se pored vozača nalazila još dva putnika, pratio izvesno vreme da bi ga u selu Orlate, u opštini Glogovac, pretekao i preprečio mu put. “Prešao je ispred mene i negde na sredini naglo je zakočio, zakočio sam i ja. Pošto nisam imao drugog izbora, jer je sa jedne strane bila provalija, a sa druge svatovi, morao sam da zaustavim vozilo. Jedan od njih je pokušao da me izvuče iz automobila, međutim ja sam nekako uspeo da pređem na mesto suvozača zatvorim vrata i zaključam auto. U tom trenutku su njegov suvozač i devojka koja je bila sa njima izašli i počeli nešto da raspravljaju, nakon čega je on počeo da udara pesnicama po haubi i šoferšajbni i naneo štetu na njima, “ kazao je Mitrić. On dodaje da je Albanac sve vreme psovao na albanskom jeziku i svatove pozivao da ga linčuju, vičući kako mogu da dozvole da se Srbin tu kreće. Potom su saputnici napadača uspeli da ubace u auto i nastave dalje. Po blagoslovu vladike Artemija, đakon Mitrić je danas obavestio o incidentu EULEX policiju u Kosovskoj Mitrovici, na šta su mu odgovorili da nemaju ingirencije da urade bilo šta i da će ga u slučaju bilo kakvih izmena kontaktirati.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018