Vesti

U Partešu ubijeni Trajanka i Bogdan Petković

Trajanka (1950) i Bogdan Petković (1944) pronađeni su mrtvi u svojoj porodičnoj kući u Partešu, saznaje KIM radio. Njih je pronašao komšija Zoran Karadžić, danas oko 14 i 30, koji je, u izjavi za KIM radio potvrdio da su Trajanka i Bogdan ubijeni: „Mi smo sinoć sedeli do 23 časa zajedno, gledali smo utakmicu. Danas ih nije bilo, pa mi je postalo sumnjivo. Pas u dvorištu je stalno lajao, otišao sam do njihove kuće, koja se nalazi prekoputa moje, vrata su bila zaključana, pa sam kroz zavesu video kako leže na podu. Stvari su bile svuda razbacane i bilo je krvi, pa sam odmah pozvao policiju“, rekao je on. Knežević dodaje da se sumnja da su njih dvoje zaklani, kao i da se svuda oko kuće trenutno nalaze jake snage KPS-a i KFOR-a. Portparol KPS-a, Arben Beka potvrdio je KIM radiju da se ubistvo u Partešu desilo, ali nije dao nikakve dodatne informacije i pojedinosti.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018