Vesti

M. Haljilji: Goranci jesu muslimani, ali se posebno ne bavimo posetom Cerića

Predstavnici Građanske inicijative Goranaca, partije koja okuplja najveći broj Goranaca iz okoline Prizrena i koja participira u Skupštini Kosova, neće prisustvovati ni jednom skupu kao ni dočeku reis ul uleme islamske zajednice Bosne i Hercegovine Mustafe Cerića danas u Dragašu, potvrdio je u izjavi KIM radiju predsednik ove partije Murselj Haljilji. “Naša politička partija nema jasan stav o dolasku Cerića i današnjem skupu na Gori. To će biti masovno okupljenje i ja neznam da li će Goranci doći u velikom broju. Što se naše partije i naših pristalica tiče mi tamo nećemo otići jer nismo deo te priče”, rekao je Haljilji. On je kazao da je u pitanju verska poseta Cerića Dragašu ali da se očekuju i političke poruke, zato, prema Haljiljijevim rečima Goranci nemaju ni pozitivan ni negativan stav o toj poseti. “Lepo bi bilo kada bi neko od Goranaca imao mogućnost da Ceriću prenese pravo stanje o životu Goranaca ali ne verujem da će se to desiti i da će biti prostora za tako nešto. “Goranci nisu u organizacionoj grupi za doček. Ne mogu da kažem šta za nas znači ova poseta. Mi smo pripadnici islama, jesmo muslimanske veroispovesti ali se niko posebno ne bavi posetom Mustafe Cerića”, zaključio je Murselj Haljilji. Na Kosovu živi oko 50 hiljada Bošnjaka a najviše ih je u opštinama Prizren, Mitrovica i Dragaš.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018