Vesti

Štrpce: Pravna lica još uvek bez električne energije

Svi objekti u Štrpcu koji su u vlasništvu pravnih lica i dalje su bez električne energije. Nakon potpunog isključenja, pošta, lokalna zadruga, strane banke i druga društvena preduzeća ostala su u mraku. Predsednik opštine Štrpce Zvonko Mihajlović u izjavi Kontakt plus radiju navodi da se od svih pravnih lica trazi plaćanje i zaostalog duga o čemu nikada nije bilo reči u pregovorima sa KEK-om. " Sva pravna lica su izrazila spremnost za plaćanje paušala u iznosu od 26 evra, međutim predstavnici KEK-a nisu pristali na to, popeli se i presekli kablove za dovod struje, tako da se stiče utisak da oni neće odustati dok se pravnim licima ne naplati i stari dug, kazao je Mihajlović. On ističe da je resorno ministarstvo već obavešteno o novim zahtevima KEK- a i dodaje da pojedina preduzeća nisu u mogucnosti da izmire svoje račune. Pre nedelju dana meštani okolnih sela dobili su električnu energiju dok je u samom Štrpcu struja uključena pre tri dana. Predstavnici KEK-a, 3. avgusta započeli su potpuno isključenje sa elektro-mreže objekata koji su u vlasništvu pravnih lica.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018