Vesti

K. Lamfalusi: Istraga o trgovini organima u toku

Portparol Euleksa Kristof Lamfalusi kaže da je istraga u vezi sa slučajem navodne trgovine ljudskim organima na Kosovu i severu Albanije u toku i da istražitelji još tragaju za dokazima. U izjavi Kontakt plus radiju Lamfalusi nije mogao da kaze kada će istraga biti završena podsetivši da je počela u aprilu ove godine. “Kada se istraga otvori uvek je teško reći kada će se završiti, jer nikada ne znate kada će ljudi nešto reći ili kada će biti pronađeni eventualno novi dokazi. To je pitanje kontinuiranog rada i nadam se da ćemo uskoro istragu privesti kraju, ” kaže Lamfalusi. Prema nekim saznanjima Tužilastvo za ratne zločine predalo je specijalnom izvestiocu SE Diku Martiju nekoliko stotina stranica dokaza o trgovini organima Srba koji su oteti na KiM. Među njima se nalaze iskazi više od 140 svedoka, imena osumnjičenih, na desetine fotografija, video snimci zarobljenih Srba koje je napravila OVK i izveštaji UNMIK-a i Haškog tužilaštva.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018