Vesti

Vlada Kosova odobrila sredstva za realizaciju nekoliko projekata u srpskim selima u K. Kamenici

Opština Kosovska Kamenica ima odobrena sredstva u iznosu od 2 i po miliona evra za nekoliko projekata čijom realizacijom će se znatno poboljšati kvalitet života u srpskim sredinama. Potpredsednik opštine Kosovska Kamenica Gradimir Mitić u izjavi za Laser radio je kazao da je u toku realizacija nekoliko projekata od kojih je najznačajniji asfaltiranje lokalih puteva. Prema njegovim rečima asfaltiranjem predviđene deonice puta doći će do spajanja više srpskih sela čime se omogućava bolje povezivanje srpskih sredina. “Mislim da smo u poslednjih nekoliko meseci izdejstvovali dosta investicionih sredstava, imamo dosta dobrih projekata. Asfaltiraćemo put koji će spojiti četiri srpska sela, to su Glogovce, Ranilug i Gornje i Donje Korminjane. Takođe imamo odobrene projekte preko kojih ćemo uraditi centralna grejanja u školama, u nekim selima mostove, ambulante i škole”, kazao je Mitić. Sredstva za realizaciju svih projekata odobrila je Vlada Kosova. Predviđeno je da projekti budu realizovani do početka 2010. godine.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018