Vesti

Klokot: Deset kandidata dobilo rešenja za pripremni tim za decentralizaciju

Ministarstvo za lokalnu samoupravu u Vladi Kosova podelilo je rešenja za članove pripremnog tima za sprovođenje decentralizacije u Opštini Klokot. Od 40-ak prijavljenih kandidata za ulazak u pripremni tim, Ministarstvo za lokalnu samoupravu u Vladi Kosova i ICO su odabrali i rešenje uručili desetorici kandidata od uklupno dvanest koliko će brojati ovaj tim, jer su, kako se navodi, dvojica kandidata, jedan Srbin i jedan Albanac odustali. Direktor Lokalne kancelarije za zajednice Saša Marinković u izjavi za Klokot radio kaže da će pripadnici ovog tima biti i direktni učesnici u sprovođenju decentralizacije u ovoj opštini. ”Opštinski pripremni tim je počeo sa radom u ponedeljak i on će direktno uticati na sprovođenje decentralizacije na Opštine Klokot, Vrbovac, tj. odvojiti novu decentralizovanu opštinu od sadašnje matične Opštine Vitina, ’’ kazao je Marinković. On dodaje da su i Ministarstvo za lokalnu samoupravu u Vladi Kosova i ICO zadovolni odabirom kandidata, njihovom stručnošću i sposobnošću. “Što se tiče stručnosti samih službenika opštinskog pripremnog tima za Opštinu Klokot-Vrbovac imenovani su jako kvalitetni i profesionalni ljudi u svom domenu, ” kazao je Marinković. Članovi pripremnog tima trenutno su angažovani na predavanjima i savetovanjima koja za njih organizuju predstavnici iz Ministarstva za lokalnu samoupravu, a dok se ne izgradi opštinska zgrada oni će boraviti u iznajmnjenim prostorijama.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017