Vesti

Istureno odeljenje Filozofskog fakulteta u Ranilugu nema odgovarajuće uslove za rad

“Istureno odeljenje Filozofskog fakulteta u Ranilugu radi ispod svakog nivoa i tamo nema odgovarajućih uslova za rad”, kazala je za KIM radio sekretar Filozofskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici, Milica Komnenović. Ona je istakla da Nastavno veće fakulteta u Kosovskoj Mitrovici smatra da se u Ranilugu ne ispunjavaju osnovni uslovi rada, jer ne postoji odgovarajuća kadrovska struktura da bi u Ranilugu uopšte i postojalo odeljenje fakulteta. Komnenović dodaje da je u aprilu mesecu održana sednica rektorata Univerziteta u Prištini na kojoj su bili prisutni rektor, prorektor, generalni sekretar i celo izborno veće fakulteta i da je tada je doneta odluka da, uz pomoć rektorata Univerziteta i Ministarstva prosvete Republike Srbije, istureno odeljenje Filozofskog fakulteta u Ranilugu, završi svoj rad. Odgovarajući na optužbe studenata isturenog odeljenja u Ranilugu da su odlukom dekana o ukidanju katedre profesoru Slobodanu Kostić, direktno pogođeni i oni, tako što su im uskraćena dva ispitna roka, Komnenović kaže: “Dekan fakulteta ne može ni da otvara, ni da zatvara istureno odeljenje, dekan je samo poslodavac, a država Srbija otvara i zatvara fakultete”. Milica Komnenović je naglasila da sve odgovore u vezi rada isturenog odeljenja Filozofskog fakulteta u Ranilugu treba tražti u Ministarstvu prosvete Republike Srbije, koje je jedino nadležno za ovakva pitanja.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018