Vesti

Istureno odeljenje Filozofskog fakulteta u Ranilugu nema odgovarajuće uslove za rad

“Istureno odeljenje Filozofskog fakulteta u Ranilugu radi ispod svakog nivoa i tamo nema odgovarajućih uslova za rad”, kazala je za KIM radio sekretar Filozofskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici, Milica Komnenović. Ona je istakla da Nastavno veće fakulteta u Kosovskoj Mitrovici smatra da se u Ranilugu ne ispunjavaju osnovni uslovi rada, jer ne postoji odgovarajuća kadrovska struktura da bi u Ranilugu uopšte i postojalo odeljenje fakulteta. Komnenović dodaje da je u aprilu mesecu održana sednica rektorata Univerziteta u Prištini na kojoj su bili prisutni rektor, prorektor, generalni sekretar i celo izborno veće fakulteta i da je tada je doneta odluka da, uz pomoć rektorata Univerziteta i Ministarstva prosvete Republike Srbije, istureno odeljenje Filozofskog fakulteta u Ranilugu, završi svoj rad. Odgovarajući na optužbe studenata isturenog odeljenja u Ranilugu da su odlukom dekana o ukidanju katedre profesoru Slobodanu Kostić, direktno pogođeni i oni, tako što su im uskraćena dva ispitna roka, Komnenović kaže: “Dekan fakulteta ne može ni da otvara, ni da zatvara istureno odeljenje, dekan je samo poslodavac, a država Srbija otvara i zatvara fakultete”. Milica Komnenović je naglasila da sve odgovore u vezi rada isturenog odeljenja Filozofskog fakulteta u Ranilugu treba tražti u Ministarstvu prosvete Republike Srbije, koje je jedino nadležno za ovakva pitanja.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017