Vesti

Zahvaljujući Ministarstvu za KiM 200 studenata obići će Evropu

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović primio je danas predstavnike studenata sa Kosova i Metohije Vujisić Martu i Stanković Marka, sa kojima je razgovarao u vezi donacije ovog Ministarstva za put po Evropi. U saopštenju dostavljenom KIM radiju se precizira da će dve stotine studenata završnih godina fakulteta zahvaljujući donaciji Ministarstva za Kosovo i Metohiju od predeset hiljada dinara dobiti priliku da putuju po Evropi. Ovu akciju Ministarstvo za KiM uspešno realizuje već četvrtu godinu zahvaljujući ideji Evropskog pokreta. U saopštenju se dodaje da su projekat pored Ministarstva podržali i austrijska ambasada koja studentima obezbeđuje neophodna dokumenta i Železnica Srbije koja obezbeđuje prevoz. Prilikom susreta ministar Bogdanović je obećao da će ovo Ministarstvo i ubuduće podržavati mlade, obrazovane ljude i truditi se da im stvori uslove u kojima odrastaju njihovi vršnjaci širom Evrope. U saoštenju dostavljenom KIM radiju se precizira da će studenti sa Kosova i Metohije put Evrope krenuti 19. jula.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017