Vesti

Zahvaljujući Ministarstvu za KiM 200 studenata obići će Evropu

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović primio je danas predstavnike studenata sa Kosova i Metohije Vujisić Martu i Stanković Marka, sa kojima je razgovarao u vezi donacije ovog Ministarstva za put po Evropi. U saopštenju dostavljenom KIM radiju se precizira da će dve stotine studenata završnih godina fakulteta zahvaljujući donaciji Ministarstva za Kosovo i Metohiju od predeset hiljada dinara dobiti priliku da putuju po Evropi. Ovu akciju Ministarstvo za KiM uspešno realizuje već četvrtu godinu zahvaljujući ideji Evropskog pokreta. U saopštenju se dodaje da su projekat pored Ministarstva podržali i austrijska ambasada koja studentima obezbeđuje neophodna dokumenta i Železnica Srbije koja obezbeđuje prevoz. Prilikom susreta ministar Bogdanović je obećao da će ovo Ministarstvo i ubuduće podržavati mlade, obrazovane ljude i truditi se da im stvori uslove u kojima odrastaju njihovi vršnjaci širom Evrope. U saoštenju dostavljenom KIM radiju se precizira da će studenti sa Kosova i Metohije put Evrope krenuti 19. jula.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018