Vesti

Na KiM počinje upis u srednje škole

Upis učenika u gimnazije i četvorogodišnje stručne škole na Kosovu i Metohiji počinje danas i trajaće zaključno sa sutrašnjim danom, kada će matične osnovne škole objaviti spisak preostalih slobodnih mesta za drugi upisni krug, kaže načelnik ministarstva prosvete Predrag Stojčetović. “ Deca su raspoređena tačno prema rezultatima ispita i uspehu iz osnovne škole. Nemoguće je svima ispuniti želje ali ima dovoljno mesta. U svakom slučaju postoji i drugi krug polaganja, druga šansa za sve one koji u prvom ispitnom roku nisu uspeli da upišu željenu školu”, rekao je Stojčetović Kontakt plus radiju. Prilikom upisa učenici su dužni da prilože prijavu za upis, originalno svedočanstvo o završenoj osnovnoj školi, izvod iz matične knjige rođenih i lekarsko uverenje. Konačan raspored po školama i obrazovnim profilima biće objavljen 12. jula, a dan kasnije i upis u drugom konkursnom krugu. Samo na području Kosovske Mitrovice srednju školu ove godine upisuje oko 2000 učenika.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017