Vesti

Na KiM počinje upis u srednje škole

Upis učenika u gimnazije i četvorogodišnje stručne škole na Kosovu i Metohiji počinje danas i trajaće zaključno sa sutrašnjim danom, kada će matične osnovne škole objaviti spisak preostalih slobodnih mesta za drugi upisni krug, kaže načelnik ministarstva prosvete Predrag Stojčetović. “ Deca su raspoređena tačno prema rezultatima ispita i uspehu iz osnovne škole. Nemoguće je svima ispuniti želje ali ima dovoljno mesta. U svakom slučaju postoji i drugi krug polaganja, druga šansa za sve one koji u prvom ispitnom roku nisu uspeli da upišu željenu školu”, rekao je Stojčetović Kontakt plus radiju. Prilikom upisa učenici su dužni da prilože prijavu za upis, originalno svedočanstvo o završenoj osnovnoj školi, izvod iz matične knjige rođenih i lekarsko uverenje. Konačan raspored po školama i obrazovnim profilima biće objavljen 12. jula, a dan kasnije i upis u drugom konkursnom krugu. Samo na području Kosovske Mitrovice srednju školu ove godine upisuje oko 2000 učenika.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018