Vesti

U prethodnoj godini Ministarstvo za KiM uštedelo 120 miliona dinara

Ministarstvo za Kosovo i Metohiju u proteklih godinu dana dalo je svoj doprinos spoljnopolitičkoj borbi za očuvanje Kosova, približilo se i u potpunosti posvetilo građanima pokrajine, saopštio je povodom godinu dana Vlade Srbije ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović. U pisanoj izjavi dostavljenoj KIM radiju Bogdanović navodi da su, radi bolje usluge i pomoći srpskoj zajednici, pored već postojeće u Kosovskoj Mitrovici, otvorene i kancelarije u Gračanici, Gnjilanu i Klini. On kaže da je opstanak i ostanak Srba u pokrajini garant da će Kosovo uvek biti deo Srbije. Prema njegovim rečima, u prethodnom periodu je izrađena i strategija održivog opstanka i povratka, a u završnoj fazi je registracija interno raseljenih lica koja žele da se vrate. On je naglasio da je obezbeđeno 200 miliona dinara za podsticanje ekonomskog razvoja na Kosovu i Metohiji, da je prvi deo sredstava već uručen, a na osnovu rezultata konkursa ostatak će biti dodeljen do kraja godine. Obezbeđen je repro-materijal za prolećnu i jesenju setvu za sve povratničke porodice na Kosovu. Sredstvima Ministarstva završena je izgradnja jednog Doma kulture, dva obdaništa a započeta je izgradnja još dva obdaništa kao i renoviranje jedne škole. Početkom školske godine podeljeno je više od hiljadu kompleta udzbenika i isto toliko kompleta školske opreme za socijalno najugroženije učenike. Ministar Bogdanović još navodi da je u interesu pravilne raspodele novca sprovedena i interna kontrola u okviru Ministarstva kao i da je u toku protekle godine pravilnom raspodelom ušteda ministarstva bila 120 miliona dinara.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017