Vesti

KEK: Paušal, ugovori pa struja za Štrpce

Portparol KEK-a Viktor Bužalja izjavio je danas da su meštani Štrpca izloženi višečasovnim restrikcijama struje isključivio zbog neplaćanja računa za utrošenu električnu energiju i najavio da će se takvo stanje nastaviti sve do potpisivanja ugovora i početka plaćanja struje. On je u izjavi Kontakt plus radiju naglasio da se radi na postizanju dogovora kako bi ponovo dobili električnu energiju ali kako kaže „oni moraju da plate standardne račune u iznosu od 26 evra po domaćinstvu“. Bužalja kaže da će stara dugovanja biti zamrznuta. Predsednik opštine Štrpce, Zvonko Mihajlović, najavljuje da će opštinsko rukovodstvo danas sa predstavnicima Vlade Srbije i resornog ministarstva pokušati da pronađu dogovor. „Ja verujem da naša država može da nam pomogne. Kod ljudi u Štrpcu vlada velika napetost i teško se može kontrolisati ovakvo stanje. Niko od predstavnika KEK-a nas nije zvanično pozvao na razgovore“, rekao je Mihajlović. On kaže da bi potpisivanje kolektivnih ugovora sa KEK-om značilo priznavanje tzv. Republike Kosovo što Srbi odlučno odbijaju. Žitelji Štrpca, oko 12.000 Srba i 3. 500 Albanaca po 17 sati dnevno nemaju struju.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017