Vesti

Štrpce: Počelo sa radom obdanište

Nakon više od dve godine od završetka izgradnje obdaništa u Štrpcu i njegovog svečanog otvaranja ono je počelo je s radom tek pre nekoliko dana. Izgradnju obdaništa su od samog početka gradnje pratile brojne kontraverze, počev od lokacije na kome je trebalo da se gradi, naziva ustanove pa i konkursa za prijem radnika. Izgradnju obdaništa površine 450 kvadratnih metara, čija je vrednost 18 miliona dinara, finansirali su Narodna kancelarija, pokrajinska vlada Vojvodine i opština Štrpce a na otvaranje se čekalo više od dve godine zbog spora opštinskog rukovodstva o prijemu novih radnika i vaspitača. Predsednik opštine Štrpce, Zvonko Mihajović, izjavio je KIM radiju da je 1-og jula zvanično vrtić počeo sa radom i da to predstavlja radosnu vest za sve Srbe u Štrpcu. “ U skladu sa zakonom primili smo 21-og radnika koji će brinuti o 80 mališana. Naše potrebe su mnogo veće jer u uzrastu od 0-6 godina u Štrpcu ima oko 750-oro dece tako da su naše potrebe za vrtićima i deset puta veće ali dobro je da je i ovo počelo sa radom”, rekao je Mihajlović. U Štrpcu živi oko 12 hiljada Srba i po nekim procenama predstavlja opštinu sa najvećim natalitetom na Kosovu.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017