Vesti

Sudija EULEX-a potvrdio optužnicu protiv Predraga Đorđevića

Međunarodni okružni sudija misije EU na Kosovu Klaus Jung danas je potvrdio optužnicu protiv Predraga Đorđevića (29) iz sela Skržuti u opštini Užice, javlja Kontakt plus radio. Prema rečima Đorđevićevog branioca Ljubomira Pantovića, on je optužen za tri krivična dela: terorizam, ubistvo u pokušaju i izazivanje rasne, verske ili etničke mržnje, razdora i netrpeljivosti. “Optužnica koju je podigla međunarodni specijalni tuzilac Kosova Izaber Arnal tereti Đorđevića da je ova tri dela izvršio u noći između 14. i 15. juna prošle godine u K. Mitrovici kada je ispred zgrade policijske stanice u južnom delu grada iz vatrenog oružja ranio jednog policajca, kosovskog Albanca. Po navodima optužnice pre ovog događaja Đorđević je na džamiji koja se nalazi u blizini ove policijske stanice istakao zastavu sa srpskim nacionalnim obeležjima, ” kazao je Pantović. Pored Pantovića, advokat optuženog biće i Miodrag Brkljač. Početak suđenja Predragu Đorđeviću pred Međunarodnim krivičnim većem Okružnog suda Euleksa u Kosovskoj Mitrovici očekuje se početkom avgusta.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017