Vesti

Studentima filozofskog fakulteta u Ranilugu uskraćena dva ispitna roka

Mimo odluke Nastavno-naučnog veća da studenti Filozofskog fakulteta isturenog odeljenja u Ranilugu započetu akademsku godinu tu i završe prema predviđenom planu i programu, dekan Dragi Maliković poslao je dopis koordinatoru odeljenja profesoru dr Slobodanu Kostiću u kome ga razrešava te dužnosti i time prestaje rad odeljenja u sred školske godine. Student Ivana Đorđević u izjavi za KIM radio je kazala da su studenti nezadovoljni ovakvom odlukom dekana. ”Dekan je odlučio da studentima u Ranilugu uskrati dva ispitna roka i mi smo u ovom trenutku apsolutno iznenađeni. Postoji odluka Nastavno-naučnog veća doneta aprila, koju je on po ovome potpuno zanemario. ” Studenti i njihovi roditelji su danas razgovarali sa lokalnim rukovodstvom, od kojih su, prema njenim rečima dobili potpunu podršku. Đorđević kaže da su se studenti takođe obratili i Vladi Republike Srbije, Ministarstvu prosvete i Ministarstvu za Kosovo i Metohiju od kojih su zatražili da se pitanje odeljenja u Ranilugu reši trajno na Vladi. Studenti se nadaju da će odgovor od nadležnih dobiti vrlo brzo. U surotnom, najavljuju, da će zatražiti prijem kod ministra prosvete.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017