Vesti

Studentima filozofskog fakulteta u Ranilugu uskraćena dva ispitna roka

Mimo odluke Nastavno-naučnog veća da studenti Filozofskog fakulteta isturenog odeljenja u Ranilugu započetu akademsku godinu tu i završe prema predviđenom planu i programu, dekan Dragi Maliković poslao je dopis koordinatoru odeljenja profesoru dr Slobodanu Kostiću u kome ga razrešava te dužnosti i time prestaje rad odeljenja u sred školske godine. Student Ivana Đorđević u izjavi za KIM radio je kazala da su studenti nezadovoljni ovakvom odlukom dekana. ”Dekan je odlučio da studentima u Ranilugu uskrati dva ispitna roka i mi smo u ovom trenutku apsolutno iznenađeni. Postoji odluka Nastavno-naučnog veća doneta aprila, koju je on po ovome potpuno zanemario. ” Studenti i njihovi roditelji su danas razgovarali sa lokalnim rukovodstvom, od kojih su, prema njenim rečima dobili potpunu podršku. Đorđević kaže da su se studenti takođe obratili i Vladi Republike Srbije, Ministarstvu prosvete i Ministarstvu za Kosovo i Metohiju od kojih su zatražili da se pitanje odeljenja u Ranilugu reši trajno na Vladi. Studenti se nadaju da će odgovor od nadležnih dobiti vrlo brzo. U surotnom, najavljuju, da će zatražiti prijem kod ministra prosvete.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018