Vesti

Radio Kontakt plus emitovao program iz letnje bašte jednog kafe bara

Radio Kontakt Plus danas je uživo iz bašte kafe bara "Bonsai" u Kosovskoj Mitrovici emitovao svoju najslušaniju emisiju "Grad na 101. 9", što predstavlja prvi slučaj da jedna radio stanica na Kosovu i Metohiji na ovaj način emituje svoj radijski program. Glavni i odgovorni urednik radija Željko Tvrdišić ocenio je da je oprema sa kojom od nedavno raspolaže Kontakt plus, a koja slovi za najsavremeniju omogućila tako nešto i predstavlja budućnost svih ozbiljnijih radio stanica u regionu. ”Tehnika sa kojom raspolažemo omogućava da uz minimalan protok internet signala sa bilo kog mesta emitujemo radijski program. Kontakt plus je među prvima u Srbiji uključujući Kosovo i Metohiju nabavio pomenute jedinice, a definitivno prvi smo koji smo pokretne Komreks jedinice stavili u pogon. ” Ove uređaje osim Kontakt plus radija poseduju još samo 4 radio stanice na Kosovu i Metohiji. To su članice Kosma mreže - radio KIM, radio Goraždevac, radio Klokot i Borzani radio. “Definitivno da je ovo odličan način da se ljudi iz radija predstave svojoj publici koja ih svakodnevno sluša i samo zamišlja kako oni izgledaju. To je dobar način da se sa njima najdirektnije druže kako bi dali još jedan argument u pravcu tvrdnje da je radio najintimniji medij, ” kazao je Tvrdišić. Voditelj emisije “Grad na 101. 9” Ivana Vanovac ocenila je da rad na otvorenom gde slušaoci pored toga što je čuju mogu i videti predstavlja sasvim novo iskustvo za nju. “Ovo je idealan način da se Kontakt plus približi slušaocima za koje svakodnevno radi kako bi kroz neke teme koje svakodnevno obrađujemo ukazali i uticali eventualno na rešavanje problema naših sugrađana. Zajsta sam uzbuđena ovo je apsolutno novo iskustvo u mojoj karijeri. Mislim da smo uradili pravi potez izlaskom iz studija, ” kaže Vanovac. Emisija “Grad na 101. 9” prema poslednjim istraživanjima najslušanija je emisija Kontakt plus radija i nju će slušaoci uživo pratiti do petka iz pomenutog kafe bara koji se nalazi u blizini glavnog ibarskog mosta u K. Mitrovici. Slušaoci će nakon petka ovu emisiju ponovo moći da čuju na 101. 9 tek od jeseni nakon letnje pauze.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017