Vesti

Štrpce: Po 17 sati dnevno bez struje

Zbog neplaćanja računa za utrošenu električnu energiju hiljade žitelja opštine Štrpce, već šesti dan se suočavaju sa višečasovnim isključenjima električne energije. Predsednik opštine Štrpce Zvonko Mihajlović izjavio je KIM radiju da šesti dan zaredom struje nema i po 17 sati dnevno. "Struju imamo samo sedam sati i to od ponoći do sedam ujutru. Niko od predstavnika KEK-a do sada nas nije kontaktirao, ono što saznajemo iz nekih drugih izvora je da treže isto što su poslednjih dana i u drugim srpskim sredinama, potpisivanje kolektivnih i pojedinačnih ugovora”. Mihajlović je kazao da Srbi iz Štrpca odbijaju da potpišu kolektivne ugovore sa predstavnicima Kosovske elektro korporacije u kojima nigde nije navedeno da se stari dug otpisuje. Prema njegovim rečima potpisivanjem ugovora Srbi bi bili u obavezi da pored paušala od 26 evra plate i zaostali dug za utrošenu struju koji u pojedinim slučajevima doseže iznos i od 20.000 evra. Dodaje da bi potpisivanjem ugovora sa KEK-om, direktno priznali Kosovo kao nezavisnu državu. Mihajlović je rekao da Srbi sa Štrpca od predstavnika Vlade Srbije i resornog ministarstva očekuju da aktivnije rade na rešavanju problema sa električnom energijom. “Mi ćemo sutra uputiti zvanični dopis na adrese Ministarstva za Kosovo i Metohiju i Ministarstva energetike od kojih ćemo zatražiti da prime jednu našu delegaciju koja će ih upoznati sa stanjem na terenu. Od njih ćemo takođe zatražiti uvođenje tređeg distributera kome bi mi plaćali Struju, ” kazao je Mihajlović. On je dodao da država mora ozbiljnije da shvati ovaj problem i da ga ne prebacije na lokalno rukovodstvo, jer isključenja struje prema njegovim rečima imaju političku konotaciju.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017