Vesti

Štrpce četvrti dan bez struje

Zbog neplaćanja računa za utrošenu električnu energiju u opštini Štrpce, preko deset hiljada Srba već četvrti dan je suočeno sa višečasovnim isključenjima električne energije. Kako je za Radio Borzani izjavio direktor distrika KEK-a u Uroševcu, Izet Rušipi, jedini razlog za isključenje struje Štrpcu bio je nepotpisivanje ugovora sa KEK-om. “Imamo spremne ugovore koji treba da se potpišu, nakon čega treba da se plati paušal u iznosu od 26 evra po domaćinstvu”, kazao je Rušipi. Međutim, predsednik SO Štrpce Zvonko Mihajlović kaže da bi potpisivanje ugovora sa KEK-om značilo priznavanje nezavisne države Kosovo. “Prvo, to je neprihvatljivo za Srbe. Poručio bih predstavnicima KEK-a da ne želimo da potpisujemo i sklapamo bilo kakve ugovore sa njima, zato što ne želimo da damo legitimitet KEK-u. Mi ne želimo da priznamo nezavisnost Kosova i Metohije. Drugo, ti ugovori su dvosmisleni i nejasni. U ugovorima se ne isključuje mogućnost retroaktivnog plaćanja struje za period od 1999. godine do danas”, rekao je Mihajlović.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017