Vesti

Dojava o bombi ispred zgrade Rajfajzen banke u Kosovskoj Mitrovici lažna

Dojava o postavljenoj bombi ispred zgrade Rajfajzen banke u Kosovskoj Mitrovici bila je lažna, utvrđeno je nakon pretrage terena kod Rajfajzen banke u ulici Kralja Petra, javlja Radio Kontakt plus iz Kosovske Mitrovice. Pretragu terena su obavili pripadnici specijalne jedinice KFOR-a i KPS-a, izjavio je pomoćnik komandira severne policijske stanice Predrag Vasović. Prema njegovim rečima, pretraživanje je završeno u 15 časova, a policija će otvoriti slučaj i izvršiti dalje istražne radnje u cilju pronalaženja osobe koja je dala anonimnu dojavu. Radnici banke i stanari zgrade u kojoj se banka nalazi, evakuisani su danas oko 13 časova, posle anonimne dojave o postavljenoj bombi. Pripadnici Kosovske policijske službe i EULEX policije blokirali su, nakon dojave, deo oko zgrada, a saobraćaj je jedno vreme zbog blokade ovog dela grada bio preusmeravan na alternativne pravce.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018