Vesti

Dojava o bombi ispred zgrade Rajfajzen banke u Kosovskoj Mitrovici lažna

Dojava o postavljenoj bombi ispred zgrade Rajfajzen banke u Kosovskoj Mitrovici bila je lažna, utvrđeno je nakon pretrage terena kod Rajfajzen banke u ulici Kralja Petra, javlja Radio Kontakt plus iz Kosovske Mitrovice. Pretragu terena su obavili pripadnici specijalne jedinice KFOR-a i KPS-a, izjavio je pomoćnik komandira severne policijske stanice Predrag Vasović. Prema njegovim rečima, pretraživanje je završeno u 15 časova, a policija će otvoriti slučaj i izvršiti dalje istražne radnje u cilju pronalaženja osobe koja je dala anonimnu dojavu. Radnici banke i stanari zgrade u kojoj se banka nalazi, evakuisani su danas oko 13 časova, posle anonimne dojave o postavljenoj bombi. Pripadnici Kosovske policijske službe i EULEX policije blokirali su, nakon dojave, deo oko zgrada, a saobraćaj je jedno vreme zbog blokade ovog dela grada bio preusmeravan na alternativne pravce.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017