Vesti

Meštani Gračanice dobili struju

Meštanima Gračanice danas je u 14 30, nakon više od dve nedelje, uključena električna enegija, saznaje KIM radio. Radnici KEK-a su meštanima Gračanice uključili struju nakon što je više od 70 odsto stanovnika ovog sela, u toku jučerašnjeg i današnjeg dana, platilo paušal u iznosu od 26 evra po domaćinstvu, potvrdio je u izjavi za KIM radio jedan od predstavnika Srba u Gračanici Novica Sekulić. ”Danas smo imali sastanak sa predstavnicima KEK-a i oni su rekli da će struja biti uključena, što su i ispunili, ali da i ostalih 30 odsto mora da plati struju u dogledno vreme”, kazao je Sekulić. On je dodao da meštani Gračanice nisu potpisali ugovore sa Kosovskom elektroenergetskom korporacijom, već da im je posle plaćanja paušala struja uključena. Gračanica je 15 dana bila bez struje.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017