Vesti

Smenjen Marko Jakšić

Marko Jakšić juče je, na sednici Vlade, smenjen sa mesta direktora Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici, potvrđeno je KIM radiju u Ministarstvu zdravlja Republike Srbije ali razlozi za smenu nisu navedeni. U izjavi KIM radiju Marko Jakšić kaže da su razlozi za smenu njegovo političko opredeljenje kao i pritisak međunarodne zajednice. „ Ja sam član DSS-a i visoki funkcioner te stranke i to je naravno suprotno u odnosu na sadašnju vlast i to je jedna strana medalje. Druga strana medalje je da pretpostavljam da su ovi stranci vršili veliki pritisak kako bi, kako oni kažu, smenili te tzv. ekstremne Srbe i mislim da je to suština političkog zbivanja oko moje smene“, rekao je Jakšić KIM radiju. On kaže da očekuje da će se sa smenama direktora nastaviti i južno od Ibra naročito onih, koji, kako navodi, rade u korist nezavisnog Kosova. Marka Jakšića će na mestu direktora zameniti kardiolog dr Milan Jakovljević koji je do sada bio zamenik direktora Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017