Vesti

K. Mitrovica: Završen prvi festival dokumentarnog filma

Projekcijom filma " Drenova-etno selo" autora Nenada Todorovića sinoć je u klubu Viva, u Kosovskoj Mitrovici završen prvi festival dokumentarnog filma pod nazivom " Dokument". Prema odluci žirija prva nagrada, za najbolji film pripala je Žarku Joksimoviću za dokumentarac " Od čerge do škole", druga nagrada pripala je Milanu Mihajloviću za film " Hod po suzama" dok je treća nagrada pripala Goranu Daniloviću za dokumentarni film" 64". Specijalno priznanje žirija za dokumentarni film van konkurencije, pripalo je direktoru festivala i ujedno direktoru prištinskog narodnog pozorišta Nenadu Todoroviću za film" Drenova-etno selo". Jedan od nagrađenih autora Milan Mihajlović izrazio je nadu da će ova manifestacija u budućnosti prerasti u tradicionalni međunarodni festival. Tokom tri dana festivala mitrovačka publika pogledala je 21 film domaće kinematografije. Pokrovitelj festivala je Ministarstvo kulture Republike Srbije.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017