Vesti

Gračanica: Zdravstvene ustanove zbrinjavaju samo hitne slučajeve

U Gračanici danas počinje uplata paušala za struju Kosovskoj elektro korporaciji, saznaje KIM radio. Struja koja je meštanima Gračanice isključena pre deset dana izazvala je velike probleme u radu zdravstvenih ustanova. Direktor Doma zdravlja u Gračanici, Rada Trajković, izjavila je KIM radiju da je u ovoj zdravstvenoj ustanovi potpuno prekinut rad stomatologije i ultrazvučne dijagnostike jer preko agregata ne može da se vrši sterilizacija instrumenata. „Mi smo kao institucija otišli kod KEK-a i mi hoćemo da platimo struju za Dom zdravlja ali mi nismo ni očekivali da će zdravstevni centri biti pod sankcijama jer nigde u svetu one ne podležu bilo kom režimu sankcionisanja jer je prioritet oslobađanje od sankcija i zaštita pacijenata“, rekla je Trajković. Ona kaže da je u razgovoru sa radnicima Doma zdravlja uvidela da su oni raspoloženi da plaćaju struju ali da ljude najviše brine zaostali dug. Iz KEK-a je saopšteno da će struja Gračanici biti uključena tek nakon potpisivanja kolektivnih ugovora sa KEK-om o uslovima i načinima plaćanja utrošene električne energije. Direktor KEK-a Arben Đukaj izjavio je da će na računima će biti evidentiran stari dug, ali na kraju meseca plaćaće se samo količina utrošene električne energije. “Stari dug biće aktiviran samo za neredovne platiše”, rekao je Đukaj.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018