Vesti

Brezovica: Održan sastanak skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju

U hotelu “Narcis”, na Brezovici, danas je održan sastanak Odbora za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije, javlja Radio Borzani iz Štrpca. Sastanku su, između ostalih, prisustvovali i poslanici u Skupštini Srbije Ljubomir Kragović, Dejan Nedeljković, Srđan Milivojević. Dejan Radenković je kazao u izjavi za Radio Borzani da je današnji sastanak Odbora održan sa namerom da poslanici na terenu vide kako u ovoj sredini žive Srbi i sa kojim problemima su suočeni. ”Mnogo je bolje da narodni poslanici dođu i vide kako je to živeti bez struje i da bar na trenutak osete kako je živeti ovde. Mi smo danas saslušali probleme sa kojima je narod ovde suočen i probaćemo da neposredno učestvujemo u rešavanju istih kroz direktnu komunikaciiju sa Ministarstvom za KiM i drugim nadležnim institucijama”, kazao je Radenković. Poslanik Srđan Milivojević je kazao da je isključenje struje srpskim sredinama etnički motivisano. ”Ne radi se o tome da država Srbija neće da pomogne Srbima na Kosovu u rešavanju problema oko struje. Postoji komisija koja pregovara kako bi se taj problem rešio, da se uvede drugi provajder koji bi snabdevao i vršio naplatu električne energije u srpskim sredinama ali Albanci to ne prihvataju”, kaže Milivojević. I pored toga što su pozvani, današnjem sastanku nisu prisustvovali predstavnici Ministarstva za Kosovo i Metohiju.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017