Vesti

KPS policajci srpske nacionalnosti od danas ponovo rade

Vecina srpskih policajaca od danas ponovo radi u Kosovskoj policiskoj službi. Portparol policije za region Prištine Alber Beka u izjavi za KIM radio je kazao da se juče u službu vratilo 310 policajaca srpske nacionalnosti. “Većina se vratila, ostalo je svega petnaestak ljudi koji se juče nisu javili, ali oni to mogu uraditi danas. Uzećemo u obzir zauzetost ljudi, tako da ukoliko žele da se vrate, oni to mogu uraditi danas, ukoliko ne mogu da dođu u stanicu mogu se javiti i svoj povratak potvrditi telefonom, ” kazao je Beka. Zamenik komandira policijske stanice u Gračanici Rama Krueziju je kazao da su srpski policajci nakon ponovnog zaduženja opreme, tokom dana svi angažovani. “Čim se svi budu snabdeli potrebnom opremom za teren, po smenama će biti raspoređeni na svoja radna mesta. Već u popodnevnim satima svi će biti angažovani. ” Srpski policajci Kosovsku policijsku službu napustili su nakon samoproglašenja nezavisnosti.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017