Vesti

EULEX: Povratak Srba u KPS značajan korak za Kosovo

EULEX misija na Kosovu pozdravila je povratak Srba u KPS policiju naglašavajući da je to značajan korak ka stvaranju multietničke policije. U saopštenju EULEX-a dostavljenom KIM radiju navodi se da će povratak Srba u KPS doprineti stvarnju policije koja će biti u «službi bezbednosti svih zajednica na Kosovu, uključujući i srpsku». «Pozdravljamo povratak policijskih službenika srpske nacionalnosti. EULEX bi takođe želeo da pohvali policijske službenike srpske nacionalnosti koji su ostali na svojim radnim mestima, na njihovoj profesionalnosti i želji da održe red i mir u svojim oblastima uprkos političkim pritiscima», kaže se u saopštenju EULEX-a dostavljenom KIM radiju. Juče je istekao rok za povratak Srba u službu i prema podacima KPS-a na svoja radna mesta vratilo se 307 Srba. Oni su napustili KPS 17-og februara nprošle godine nakon proglašenja nezavisnosti Kosvova.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017