Vesti

Memorijalni turnir u znak sećanja na dvoje kidnapovanih Roma iz Preoca

U znak sećanja na Gafura Fazlija i Avduša Čelića iz Preoca, koji su avgusta 1999. godine kidnapovani u Prištini, a potom ubijeni, i ove godine će se tradicionalno organizovati memorijalni turnir u malom fudbalu i kros na 500 m. Turnir će biti organizovan 3. jula u Preocu, na dan kada je Interpol našao tela Gafura i Avduša u naselju Veternik u Prištini. Simbad Fazlija, organizator turnira, kaže da se ovakvim aktivnostima nastoji očuvati sećanje na Gafura i Avduša. “Gafur mi je bio brat, a Avduš ujak, ovim turnirom se svake godine setimo naših voljenih. Turnir organizujemo da obeležimo dane kada su Avduš i Gafur kidnapovani, a potom i ubijeni”, kaže Simbad. On dodaje da će u okviru memorijalnog turnira biti organizovana i poseta groblju, gde su Avduš i Gafur sahranjeni, a potom će biti realizovan i sportski program. ________________________________________________________________________________________________________ Memoriakro turnamenti ano gjaniba e due kidnapiume Rromengro andro Preoce ________________________________________________________________________________________________________ Ano gjaniba e Gafur Fazliaskro hem Avdush Cheliciskro andro preoce, save ko augusti 1999 bersheste ine kidnapuime, hema pal kada mudarde, hem kava bersh tradicionaluno ka organizuineilpe memoriakro turnamenti ano tikno futbali hem prastaiba ko 5000 m. O turnamenti ka ovel organizuime ko 3 juli ano Preoce, kos dive kana o Interpoli arakhia o trupia e Gafureskro hem Avdusheskro ano gav veternik ani Pristina. O Simbad Fazlia, organizatori kale turnamentisktro phenol kai kale aktivitetiencr ka ikerol pe o gjaniba ko Gafuri hem Avdushi. “O Gafuri ine mange phral, a o Avdushi daio, kale turnamentiencar berhs ko bersh dasamen godi ko amare manusha. O turnamenti kera sar bi dasas amen godi ko Avdushi hem Gafuri save sine kidnapuime hem pal kada, hem mudarde”, phenol o Simbad. On vakerol kai pasho memoriakro turnamenti ka ovekl organizuime visita ko imoria, kai si o Avdushi hem o Gafuri paruime, pal kada ka ovel realizuime o sportiakro programi.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017