Vesti

K. Limdal: Kosovska policijska služba mora biti multietnička

EULEX potpuno podržava i slaže se sa pozivom ministra unutrašnjih poslova Kosova Zenuna Pajazitija da se Srbi vrate u Kosovsku policijsku službu, kazala je za KIM radio povodom vraćanja Srba u KPS, portparolka misije Evropske unije na Kosovu, Karin Limdal. “KPS mora da bude multietnička policijska služba kako bi služila svim ljudima, odnosno nacionalnostima koje žive na Kosovu. To je jako bitno”, kazala je portparolka EULEX-a. Karin tvrdi da između EULEX-a i Beograda nema pregovora oko komandnog lanca. "KPS policajci srpske nacionalnosti koji se budu vratili u službu biće pod komandom KPS-a, lanac komande mora biti jedinstven, " kazala je ona.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017