Vesti

UNS zabrinut za bezbednost novinarke BIRN-a

Udruženje novinara Srbije zabrinuto je zbog kampanje koju protiv novinarke sa Kosova i Metohije, Jete Džare, vodi prištinski list „Infopres“. UNS u saopštenju izražava zabrinutost zbog pritisaka i opasnosti po bezbednost novinarke kojoj su već upućene pretnje smrću, posebno imajući u vidu da je, kako se navodi u saopštenju UNS-a, tabloid „Infopres“ dnevnik koji najviše prihoduje od reklama koje objavljuju institucije vlasti u Prištini. „Ovaj tabloid na naslovnoj strani objavljivao je spiskove Srba, navodnih učesnika u zločinima protiv Albanaca, koji su zapravo bili spiskovi teritorijalne odbrane i koji nisu imali nikakve veze sa učešćem u sukobima na KiM“, navodi se u saopštenju UNS-a. UNS podseća da je nakon emisije od 28. maja, posvećene slobodi medija na Kosovu i Metohiji, „Infopres“ nazvao Džaru „špijunkom srpske tajne policije“ i zatražio da se njena emisija „Život na Kosovu“ ukine pošto je objavljeno kako su izveštači Balkanske istraživačke novinarske mreže (BIRN) proterani iz zgrade Opštine Srbica u regionu Drenice, gde su im naoružani ljudi oduzeli novinarski materijal.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017