Vesti

G. Bogdanović: Problemi sa EULEX carinom se moraju rešavati dijalogom i mirnim putem

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović je u Leposaviću danas imao radni sastanak sa rukovodstvom opštine sa kojima je razgovarao o aktuelnim problemima ovde od kojih najveći predstavljaju aktivnosti koje misija EULEX sprovodi na administrativnim prelazima Brnjak i Jarinje. Govoreći o EULEX carini Bogdanović je kazao da Vlada Srbije do sada nije sa EULEX-om postigla dogovor i da su sve radnje koje ova misija sprovodi na severu jednostrane. “Jednostrani potezi koje u ovom trenutku sprovodi misija EULEX su apsolutno neprihvatljivi. Ne vidim drugi način da se reše ti problemi ako ne postoji dijalog između misije EULEX, lokalne samouprave i zvaničnog Beograda, ” kazao je Bogdanović. Prema njegovim rečima odluka lokalne samouprave na severu Kosova da ne sarađuju sa misijom EULEX je apsurdna i neprihvatljiva. “To je za nas loše i jako pogubno. Država Srbija je 24. novembra donela odluku da prihvata misiju EULEX na celoj teritoriji Kosova i mi da bi rešavali ove probleme moramo da sarađujemo sa ovom misijom. Nemoguće je da Vlada Republike Srbije donosi jednu odluku, a da lokalne samouprave na severu Kosova donose drugu odluku. To je apsolutno neprihvatljivo, jer to vodi još većoj konfuziji i još većem problemu i frustraciji ne samo ovog naroda ovde, već na celoj teritoriji Pokrajine. ” Bogdanović je kazao da se aktuelni problemi moraju rešavati samo dijalogom i da je Vlada Srbije odlučna i da sve ostale probleme rešava mirnim i diplomatskim putem, razgovorima i dogovorom. Za sutra je u Leposaviću najavljen veliki miting sa kog će EULEX-u biti upućena poruka da su predstavnici opština na severu spremni da razgovaraju o svim aktuelnim problemima.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017