Vesti

Liberali sa Kosova traže tužbu protiv ministra Jeremića pred Međ. sudom pravde

Liberalna Partija Kosova (PLK) čiji je predsednik, Đerđ Dedaj, zatražila je od ministarstva pravde, sudske i advokatske komore Kosova da pripremi tužbu pred Međunarodnim sudom pravde protiv ministra spoljnih poslova Srbije, Vuka Jeremića, piše Kosovalive. U članku koji prenosi ova novinska agencija sa Kosova, navodi se da protiv ministra Jeremića treba podneti tužbu pred međunarodnim sudom pravde zbog “rasističkih, šovinističkih i ekstremnih nastupa i izjava uperenih protiv naroda Kosova”. Kako navode zvaničnici ove partije, ” vlastima u Beogradu bi bilo bolje da umesto što od Međunarodnog suda pravde traže mišljenje o legalnosti kosovske nezavisnosti, da ispitaju odgovornost za zločine protiv čovečnosti na Kosovu i odgovornost onih koji iznose “fašističke i rasisitičke stavove protiv slobodarskog naroda Kosova”. Liberalna Partija Kosova, kojom rukovodi Dedaj, je punopravni član grupe Liberalnih demokratskih i reformističkih partija Evrope.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017