Vesti

Ministarstvo za KIM : Srbija nije imala nikakave dogovore sa Euleksom oko carinskih prelaza

Povodom izjava portparola Euleks carina, Ministarstvo za Kosovo i Metohiju navodi u saopštenju dostavljenom KIM radiju, da Vlada Republike Srbije nije postizala nikakave dodatne sporazume i dogovore sa Misijom Euleks oko procedure prelaska na Jarinju i Brnjaku, već da je reč samo o potvrđivanju već ranije zaključenih, postojećih Protokola zaključenih sa UNMIK-om u skladu sa Rezolucijom 1244. U saopštenju se dodaje da carina i dalje ostaje jedna od šest tačaka sadržanih u izveštaju Generalnog sekretara UN iz novembra 2008. godine na čijem detaljnom uređenju će se i dalje raditi, kao i da se Srbija neće saglasiti sa jednostranim odlukama i potezima koji nisu u skladu sa Rezolucijom 1244 i relevantim izveštajima Genseka UN, i to se odnosi na sve pa i na misiju Euleks. „Naš cilj je dolazak do kompromisnog rešenja kroz pregovore. U tom svetlu, zvanični Beograd je uvek zauzimao konstruktivni stav, kako bi se došlo do rešenja prihvatljivog za sve strane“, ističe se u saopštenju Ministarstva za Kosovo i Metohiju.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017