Vesti

Humanitarna organizacija “Mati Tatjana-manastir Gračanica” pomaže decu na KiM

Humanitarna organizacija “Mati Tatjana-manastir Gračanica” danas je u konaku manastira Gračanice imala promociju svog novog projekta za pomoć deci na Kosovu i Metohiji. Projekatom koji je vredan dva miliona evra predviđena je pomoć za 2200 dece u šest srednjih škola na Kosovu. Predstavnica organizacije “Mati Tatjana-manastir Gračanica” Ljiljana Karanov u izjavi za KIM radio je kazala da je projektom predviđena izgradnja dva nova školska objekta. “Planiramo da izgradimo jedan srednjoškolski centar u Gračanici i još jedan objekat u Velikom Ropotovu za srednju školu. U velikom Ropotovu je već odabrana lokacija na kojoj će se graditi. ” Karanov kaže da je inicijativa za pokretanje ovog projekta bilo saznanje da deca u pojedinim školama nastavu pohađaju u privatnim kućama ili kontejnerima i da u nekim mestima škole rade u čak tri smene. “Znamo da deca ne pohađaju nastavu u školama nego u pomoćnim objaktima, kontejnerima, privatnim kućama i slicno. Uz to skučenost, rad u tri smene, srednje škole su podstanari u osnovnim školama. Sve su to razlozi za pokretanje jednog ovakvog projekta. ” Projekat obuhvata decu iz 6 škola. U pitanju su Medicinska škola, Građevinsko- saobraćajna, Gimnazija, Ekonomska, Muzička i Mašinska srednja škola. Karanov je kazala da humanitarna organizacija “Mati Tatjana” nastavlja da pomaže svih 23.000 dece koliko sada živi na Kosovu. Promociji projekta prisustvovali su predstavnici Ministarstva prosvete i predstavnici lokalne uprave, opštine Gračanica i predstavnici mesne zajednice Veliko Ropotovo, kao i direktori skola.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017