Vesti

U gnjilanskom regionu u KPS-u radi 17 Srba

U gnjilanskom regionu u Kosovsku policijsku službu se do sada vratilo 12 Srba. Portparol KPS-a za region Gnjilana Ismet Hašani za Laser radio je kazao da u ovom regionu u KPS-u trenutno radi 17 Srba od kojih 5 njih nije ni napuštalo službu. “Trenutno je kod nas zaposleno 17 Srba, petoro koji nisu napustali službu i dvanaestoro koji su se nakon napuštanja vratili u KPS. Mi smo više puta upućivali poziv Srbima da se vrate, 30. jun je poslednji rok do kada oni to mogu učiniti, ” kaže Hašani. Odbijajući da rade pod komandom štaba kosovske policije i zahtevajući da naređenja primaju od UNMIK-a, kosovski Srbi su nakon samoproglašenja nezavisnosti Kosova 17. februara prošle godine napustili službu u kosovskoj policiji. Od 15. maja svi Srbi koji su napustili KPS su na neplaćenoj suspenziji, a 30 jun je zadnji dan do kada se mogu vratiti na posao.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017