Vesti

Postavljen kamen temeljac za izgradnju obdaništa u Prilužju

Pomoćnik ministra za Kosovo i Metohiju, Dragan Petković položio je danas kamen temeljac za izgradnju obdaništa u Prilužju, kod Vučitrna. U izjavi za KIM radio Petković kaže da ovaj gest pokazuje da se Ministarstvo za KIM trudi da omogući što bolje uslove života srpskom stanovništvu u pokrajini. ” Naročito nam je važno da naši najmlađi imaju sigurno i bezbrižno detinjstvo. Ministarstvo za Kosovo i Metohiju je odlučilo da obrazovnu infrastrukturu dopuni novim dečijim obdaništem”, istakao je Petković. On dodaje da će pored sredstava, izdvojenih iz budžeta za Kosovo i Metohiju, a koja će se koristiti za izgradnju ovog objekta, učestvovati i meštani Prilužja, koji će svojim angažovanjem pružiti značajan doprinos. U Prilužju, koje se nalazi nedaleko od Vučitrna, pretežno živi srpsko stanovništvo. Predviđeno je da po završetku zgrade obdaništa, u njemu boravi oko 120 mališana iz Prilužja.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017